Belg dood bij afdaling Kilimanjaro

Een dramatisch busongeval in het Afrikaanse Tanzania, heeft het leven gekost aan een Belg van 41. Samen met negen andere Belgen daalde hij in een busje de Kilimanjaro af, toen de remmen het plots begaven. Het slachtoffer sprong uit het busje en kwam slecht neer. De andere Belgen zijn ongedeerd. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Het ongeluk gebeurde vorige week. Het groepje Belgen had de top van de Kilimanjaro bereikt, de hoogste berg in Afrika. Bij de afdaling liep het mis. De remmen begaven het en het busje raasde naar beneden. Twee sherpa’s, die de Belgen begeleidden, sprongen eruit en konden zo zichzelf redden.

Eén Belg volgde hun voorbeeld. Het gaat om Koen Brouckaert, een man van 41 uit Westende. Hij liep zeer ernstige verwondingen op en werd per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in buurland Kenia. Daar overleed hij dinsdag aan zijn verwondingen.

De negen andere Belgen durfden niet uit het busje te springen, wat hun leven heeft gered. Het busje kwam uiteindelijk gewoon tot stilstand in een weide. De familie van Koen kreeg de voorbije dagen bijstand van Buitenlandse Zaken. Zijn lichaam wordt morgen gerepatrieerd.