Reisadvies voor Tunesië aangepast

De federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tunesië aangepast, na een zelfmoordaanslag en de verijdelde aanslag in één van de toeristische regio’s. De FOD raadt reizigers aan om voorzichtig te zijn en bij voorkeur binnen de toeristische zones te blijven.

“Het aantal gewapende incidenten in het binnenland van Tunesië lijken toe te nemen”, zegt Buitenlandse Zaken. “Reizigers in Tunesië worden verzocht tijdens hun verblijf en verplaatsingen grote voorzichtigheid aan de dag te leggen en zich afzijdig te houden van manifestaties en betogingen. Er wordt aangeraden om bij voorkeur binnen de toeristische zones te blijven, maar ook hier kunnen nieuwe incidenten plaatsvinden.”

Touroperators Thomas Cook en Jetair volgen de situatie op de voet, maar voorlopig vertrekken nog alle vliegtuigen naar Tunesië.

Woensdag blies een man zichzelf op op een verlaten strand in de toeristische regio Sousse. Eigenlijk wilde hij een aanslag plegen op het hotel Riadh Palm. Aan het mausoleum van Bourguiba in Monastir, ook een toeristische trekpleister, werd een aanslag verijdeld.