Baby 15 maanden in autokoffer verstopt

Frankrijk is in shock door een gruwelijk verhaal. Een Portugese vrouw heeft meer dan een jaar haar pasgeboren baby in haar autokoffer verstopt. De zaak kwam aan het licht toen de vrouw haar auto liet repareren. Ze riskeert een gevangenisstraf van tien jaar.

Het meisje werd gevonden door een automonteur, in het dorpje Terrasson. Die hoorde vreemde geluiden uit de koffer van de wagen. Toen hij een kijkje ging nemen, vond hij de baby, ze lag naakt in haar eigen uitwerpselen. Het kind had koorts en vertoonde tekenen van uitdroging.

Na onderzoek bleek dat het kind al vijftien maanden in de kofferbak leefde. De vrouw had het meisje daar verstopt, ze wou niet dat haar familie en haar echtgenoot iets over het bestaan van de baby te weten kwamen.

De politie heeft beide ouders opgepakt. De vader ontkent iets met de zaak te maken te hebben, hij wist naar eigen zeggen niet eens dat de vrouw bevallen was. De politie onderzoekt de feiten, maar beide ouders worden verdacht van kindermishandeling en riskeren tien jaar cel.

Het meisje is naar een lokaal ziekenhuis gebracht voor verzorging. Het koppel heeft nog drie andere kinderen, die worden overgedragen aan de dienst Kinderbescherming.