School sluit door giftige spinnen

Een school in het Engelse Forest of Dean is al twee dagen gesloten omdat er een hele kolonie spinnen werd ontdekt in het gebouw. Het gaat om de ‘valse weduwe’, een spinnensoort die vaak verward wordt met de veel agressievere zwarte weduwe. De Dean Academy sloot voor alle zekerheid meteen de deuren, en de spinnen worden verdelgd door experts. Als je gebeten wordt door de valse weduwe kan de wonde opzwellen, en koorts veroorzaken. Geen enkele leerling of leerkracht van de school werd gebeten.

Dat de school meteen haar deuren sloot toen de spinnen ontdekt werden, zorgt voor gemengde reacties bij ouders en buurtbewoners. Sommigen vinden dat de school de juiste beslissing nam: “Je kan niet veilig genoeg zijn. Wat zou er gebeuren als een kind gebeten zou worden? Dan zouden ouders kwaad zijn op de school dat ze de deuren niet had gesloten.”

Anderen vinden deze maatregel veel te ver gaan: “Het is een week voor de herfstvakantie. Ze hadden toch gewoon tot dan kunnen wachten? Nu hebben ze bij veel kinderen en ouders paniek veroorzaakt, terwijl dat nergens voor nodig is.”