Ook in Ierland blond romakind gevonden

De Ierse politie heeft in Dublin een zevenjarig meisje weggehaald bij een Romakoppel, die claimde haar ouders te zijn. Aangezien het meisje blond is, doet het verhaal sterk denken aan Maria (zie foto). Dat meisje werd bij een zigeunerfamilie gevonden in Griekenland.

Het meisje wordt momenteel opgevangen door de HSE, een instelling die instaat voor veiligheid en gezondheid in het Verenigd Koninkrijk. Het koppel waarbij het meisje werd gevonden, zei dat het hun dochter is die in 2006 werd geboren. Maar de politie twijfelt daar sterk aan. Bovendien kon er geen geboorteakte voorgelegd worden.

De HSE kan een maand instaan voor de zorg van het meisje. Daarna moet het kind ofwel terug naar de Romafamilie, ofwel ergens permanent ondergebracht worden. De politie onderzoekt ondertussen of de claim van de zelfverklaarde ouders klopt. Ze zullen onder andere DNA-stalen nemen.

Het verhaal duikt op terwijl er in Griekenland heel wat controverse bestaat over Maria, een meisje dat ook bij een Romakoppel werd gevonden. In het geval van Maria is het wel 100 procent zeker: ze is niet het kind van het Romakoppel. Bij het Ierse meisje moet onderzoek dat nu uitwijzen.

 

Bekijk ook: