Belgische Solar Team zesde

Het Belgische Solar Team heeft de zesde plaats behaald in de World Solar Challenge in Australië. Dat is een wedstrijd voor wagens op zonne-energie. 42 zonnewagens moesten Australië doorkruisen van Darwin in het noorden, tot Adelaide in het zuiden. Dat is een tocht van 3000 kilometer.

Het Belgische ‘Punch Powertrain Solar Team’ bestaat uit studenten van de Leuvense industriële hogeschool Groep T. De studenten kregen twee keer lekke band tijdens de race. Toch konden ze tot gisteren een vijfde plaats vasthouden. Door het slechte weer zakten ze gisteren weg naar de zesde plaats. De studenten hoopten op een plaats in de top drie, maar zijn toch tevreden met hun prestatie. “De wagen heeft echt het beste van zichzelf gegeven. We hebben geen fouten gemaakt en onze eigen strategie gevolgd.” zegt teamlid Donaat Dieryck.

De winnaar van de race is het Nederlandse team van de Universiteit van Delft. De tweede plaats is voor de Japanners. De derde plaats is opnieuw voor een Nederlands team, van de universiteit van Twente.

Foto: Punch Powertrain Solar Team