Team uit Delft wint Solar Challenge

Het Nederlandse Nuon Solar Team uit Delft heeft de World Solar Challenge in Australië gewonnen. Dat is een wedstrijd voor studententeams met zelfgemaakte wagens op zonne-energie.

Het Belgische team bereikte de eindmeet in Adelaide net niet. Op 37 kilometer van de aankomst zat de wedstrijddag er voor de Belgen op en moest het team stoppen met rijden. Morgen zal de wagen normaal gezien als zesde eindigen

Saphir Faid van het Solar Team: “Door de tegenwind was het een heel zware dag vandaag. Op sommige plaatsen kwam de wind tot 35 km per uur recht op ons af. We hebben alles uit de wagen gehaald om aan een goede snelheid tegen de wind in te gaan. We hadden gehoopt Adelaide vandaag te bereiken, maar dat bleek niet mogelijk.”

De wedstrijd begon zondag. De deelnemers moeten 3000 kilometer afleggen met de zonnewagen. Ze doorkruisen Australië, van Darwin in het noorden tot Adelaide in het zuiden. De voorbije twee jaar werd de wedstrijd gewonnen door een team uit Japan. Zij eindigen nu op de tweede plaats.