Boot gezonken in Noordzee: 3 vermisten

In de Noordzee, voor de Nederlandse kust, is afgelopen nacht een zogeheten guardvessel gezonken, nadat die was gebotst met een vissersboot. Twee opvarenden konden worden gered, maar drie anderen zijn nog altijd vermist.

Het ongeluk gebeurde rond halftwee vannacht, ter hoogte van het Noord-Nederlandse Den Helder. Sindsdien wordt er met twee helikopters, drie reddingsboten en verschillende commerciële schepen gezocht naar de drie drenkelingen. Een woordvoerder van de kustwacht durft niet te speculeren over hun overlevingskansen. Volgens de twee geredde bemanningsleden zouden ze reddingsvesten dragen, en een survival suit, wat hun kansen op overleven aanzienlijk verhoogt.

Over de nationaliteit van de opvarenden wordt pas gecommuniceerd als hun families op de hoogte zijn gebracht. Zeker is dat het niet om Nederlanders gaat. Er zouden ook geen Belgen bij de slachtoffers zijn.

De gezonken guardvessel is een oud vissersbootje, dat nu wordt gebruikt om bij werkzaamheden uit te kijken naar andere schepen. Naar de oorzaak van het ongeval is het voorlopig nog gissen.