Gekidnapte Fransman vraagt om hulp

Er is een videoboodschap opgedoken van een Fransman die bijna een jaar geleden werd gekidnapt in Nigeria. In de video vraagt de 63-jarige Francis Collomp de Franse en de Nigeriaanse overheid om alles in het werk te stellen hem te helpen. Als de video authentiek is, dan is het de eerste keer dat Collomp een teken van leven geeft sinds hij op 19 december werd meegenomen door een groep Islamitische militanten.

“Het is belangrijk dat mijn familie en mijn vrienden, en ook de Franse en Nigeriaanse overheid, probeert om te onderhandelen zodat ik kan vrijgelaten worden”, zegt Collomp in gebrekkig Engels. “Ik leef maar de omstandigheden zijn kritiek”.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al laten weten dat het de video onderzoekt en dat het intussen alles op alles zet om Collomp te bevrijden. De vrouw van Collomp reageerde alvast opgelucht op de video. Ze is ongelofelijk blij dat ze eindelijk nieuws heeft van haar man, al zei ze dat ze hem bijna niet herkende omdat hij er zo moe en mager uitziet.