Pakistan: 78 doden bij aanslag op kerk

In de Pakistaanse stad Peshawar hebben twee zelfmoordterroristen zichzelf opgeblazen bij een christelijke kerk. Daarbij werden minstens 78 mensen gedood, en er vielen meer dan honderd gewonden. Op het moment van de aanslag waren er zeshonderd gelovigen aanwezig in de kerk.

De bommen ontploften net aan het einde van een kerkdienst, waarna de gelovigen een gratis rijstmaaltijd zouden krijgen. “We waren aan het bidden in de kerk, en toen hoorden we de ontploffing. Er zijn veel vrouwen en kinderen gestorven”, zei een ooggetuige. Volgens de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken zijn er bij de dodelijke slachtoffers 34 vrouwen, en zeven kinderen.

Het is de bloedigste aanslag ooit op de christelijke gemeenschap in Pakistan. Ongeveer 4% van de 180 miljoen inwoners is christelijk. De aanslag is nog niet opgeëist, maar komt waarschijnlijk van één van de militante islamitische groeperingen in het land. Zij voeren vaker aanvallen uit op ‘ongelovigen’: christenen, of andere moslimgroeperingen.

Eerste minister Nawaz Sharif veroordeelt de aanval: “Deze terroristen hebben geen religie. Onschuldige mensen vermoorden is tegen de wetten van de Islam en alle andere godsdiensten”.