Aanslag Kenia: dodentol loopt op

De terroristische aanval op een luxe winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft al aan zeker 59 mensen het leven gekost. Er zijn ook 175 gewonden. Dat blijkt uit de meest recente informatie van de Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken Joseph Ole Lenku.

Vanmorgen waren opnieuw geweerschoten te horen in het winkelcentrum in Nairobi, waar gisteren een groep islamisten binnendrong. Twee Keniaanse soldaten raakten gewond bij de schietpartij en zijn met een ziekenwagen weggebracht. De Keniaanse ordetroepen trachten een einde te maken aan de aanval die ondertussen al bijna 24 uur duurt. De daders zouden nog steeds een aantal mensen gegijzeld houden.

“Kenia is eerder al terroristische aanslagen te boven gekomen en zal dat nu opnieuw doen", zo stelde Kenyatta gisteravond in een boodschap aan de natie. Hij voegde toe dat ook hijzelf familieleden verloren heeft in de aanval op het Westgate-winkelcentrum.

Kenyatta deelde de bevolking mee dat de veiligheidsdiensten momenteel "de aanvallers proberen uit te schakelen en de veiligheid in het winkelcentrum proberen te herstellen”.

"We zullen hen straffen voor deze laffe daad", zo bezwoer het staatshoofd. Kenyatta zei dat de islamitische terroristen van Al-Shabaab "angst en ontmoediging in ons land willen zaaien". "Maar we laten ons niet intimideren. Het terrorisme is de filosofie van de lafaards".