2 Belgen konden ontkomen in Nairobi

Een Belgisch koppel was zaterdag aanwezig in het luxewinkelcentrum in Nairobi op het moment dat daar een gewelddadige aanval plaatsvond, waarbij volgens de meest recente balans 30 doden vielen. Het Belgische koppel wist te ontsnappen en is ongedeerd. Dat zegt Buitenlandse Zaken, dat de situatie opvolgt, maar geen verontrustende berichten over Belgische slachtoffers of indicaties daartoe heeft.

In Kenia bevindt zich een vijfhonderdtal Belgen, van wie een driehonderdtal in Nairobi. Buitenlandse Zaken staat in contact met de Belgische gemeenschap daar.

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft ondertussen de gewelddadige schietpartij die zaterdagochtend plaatsvond in de West Gate Mall in Nairobi veroordeeld. Hij betuigt zijn medeleven met de familieleden van de slachtoffers en met de autoriteiten van Kenia, waar hij de voorbije maand augustus nog op werkbezoek was.

De Nederlandse ambassade heeft inmiddels drie keer per sms Nederlanders opgeroepen niet naar winkelcentra in Kenia te gaan. Vier Nederlanders zijn zaterdag ongedeerd uit het winkelcentrum in Nairobi gekomen.

Bekijk ook: