Protest Bali: "Miss World is immoreel"

In de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben honderden moslims een protestmars gehouden tegen de organisatie van de Miss World-verkiezing dit weekend op het eiland Bali.

De betoging werd georganiseerd door The Islamic Society Forum. Meer dan 200 leden van conservatieve moslimgroepen daagden op. Ze hielden halt bij de MNC Tower, het gebouw waar de organisatie van de verkiezing huist. Het gebouw werd bewaakt door zo’n 300 agenten.

De moslims vinden Miss World een immorele wedstrijd. Ze droegen spandoeken met opschriften als ‘Miss World is whore contest’ en ‘Miss World exploits women’. Muhammad Al-Khathath, de leider van het protest vindt dat “de vrouwelijke genitaliën worden uitgebuit om zo veel mogelijk winst te maken.”

De openingsceremonie van Miss World vindt komende zondag plaats in Bali. De finale is op 28 september in de buurt van Jakarta.

Indonesië is een seculier land met 240 miljoen inwoners. Het heeft de grootste moslimbevolking ter wereld. De meeste Indonesische moslims zijn gematigd, maar een klein ultraconservatief deel wint de laatste jaren meer en meer aan populariteit.