3 doden na rellen in Palestijns kamp

Israëlische soldaten hebben drie Palestijnen gedood en een twintigtal anderen verwond. Dat melden Palestijnse veiligheidsbronnen. De Palestijnen verbleven in een vluchtelingenkamp nabij Jeruzalem.

Volgens de Israëlische politie braken er rellen uit nadat de grenswacht een Palestijn had gearresteerd in het vluchtelingenkamp Qalandiya. De 1.500 bewoners gooiden met stenen en brandbommen naar de politie.

Volgens de Palestijnen schoten de soldaten daarop met scherp om de menigte uiteen te drijven. Daarbij zijn drie doden en twintig gewonden gevallen. De Israëlische politie zegt dat er inderdaad ‘anti-oproermiddelen zijn ingezet’. Maar ze bevestigt niet dat er echte kogels gebruikt zijn, en ze vermeldt ook geen dodelijke slachtoffers. De politie zei wel dat de gewonden naar Palestijnse ziekenhuizen zijn gebracht, en dat er drie grenswachten door stenen gewond zijn geraakt.

De geplande ontmoeting op de Westelijke Jordaanoever, tussen Israëlische en Palestijnse vredesonderhandelaars is geannuleerd. De vergadering zou normaal gezien plaatsvinden in Jericho.