Obama bekijkt wat kan tegen Syrië

De Amerikaanse president Barack Obama en de Britse premier David Cameron hebben zaterdag overleg gepleegd over een mogelijk antwoord op het gebruik van chemische wapens in Syrië. Dat maakte het Witte Huis bekend.

Obama zat ook samen met zijn nationaal veiligheidsteam over de vermeende gifgasaanval. De VS willen nu onweerlegbaar vaststellen wat er precies gebeurd is. Daarbij werden ook de mogelijke reacties van de VS en de internationale gemeenschap op het gebruik van chemische wapens voorgelegd.

Ondertussen liet Chuck Hagel, de Amerikaanse minister van Defensie weten dat het Pentagon klaar is om in te grijpen als president Obama dat wil. ''President Obama heeft het ministerie van Defensie gevraagd alle mogelijke scenario's voor te bereiden. Dat hebben we gedaan en we zijn klaar voor welke optie dan ook, als hij ervoor kiest een ervan uit te oefenen", zei hij op een persmoment tijdens zijn reis in Maleisië.

Hij voegde er wel aan toe dat de regering nog steeds aan het bekijken is wat het meest wenselijk is en dus nog geen beslissing heeft genomen.