Syrië: Reynders vraagt duidelijkheid

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vraagt "onmiddellijke duidelijkheid" over de berichten dat in Syrië chemische wapens zijn gebruikt tegen de burgerbevolking. "De berichten moeten zo snel mogelijk door de onafhankelijke VN-experten geverifieerd worden", reageerde minister Reynders woensdagavond in een communiqué.

Didier Reynders “vernam met afschuw de berichten over honderden burgerdoden door het gebruik van chemische wapens in Syrië”, klinkt het.

"Het gebruik van chemische wapens tegen onschuldige burgerbevolking is een heel ernstige oorlogsmisdaad die onder geen enkele omstandigheid te verantwoorden valt", aldus de minister. "De berichten moeten zo snel mogelijk door de onafhankelijke VN-experten geverifieerd worden. Zij gaan al beschuldigingen na over het eerdere gebruik van gifgas in Syrië en zijn onlangs aangekomen in Syrië."

Minister Reynders dringt er ook op aan dat de Syrische regering haar volledige medewerking verleent aan deze internationale onderzoeksmissie.