Update: Dodental Egypte al op 638

In Egypte is het dodental opgelopen tot 638. Er zijn ook al bijna 4.000 gewonden geteld. Die cijfers maakte het ministerie van Volksgezondheid bekend. Volgens de Moslimbroeders liggen de cijfers te laag. Ondertussen is er een spoedvergadering van de VN-veiligheidsraad bijeengeroepen over de kwestie.

De vergadering komt er op vraag van drie leden van de veiligheidsraad: Frankrijk, Groot-Brittannië en Australië. De vijftien leden komen rond 23u30 samen.

De VS roept haar burgers ook op het land te verlaten. Mensen die nog naar Egypte willen vertrekken, worden dat afgeraden. Ook enkele Scandinavische touroperators annuleren hun vluchten.

Het conflict duurt ondertussen onverminderd voort. Het leger en de politie hebben de toestemming gekregen met scherp te schieten op demonstranten, de Moslimbroeders zelf lijken niet te willen wijken. Vanmiddag vielen ze nog een regeringsgebouw aan, dat uiteindelijk helemaal uitbrandde. De leiding van de Moslimbroeders roepen op om voort te protesteren.

Ook de christelijke minderheid in het land deelt in de klappen. Meerdere kerken werden aangevallen en vernield door aanhangers van de Moslimbroeders. De koptische christenen maken ongeveer een tiende uit van de Egyptische bevolking.

 

Lees ook:

Moslimbroeders willen niet wijken

Politie mag op betogers schieten

Eerste slachtoffers begraven