Koning Marokko trekt gratie in

Mohammed VI, de koning van Marokko, trekt zijn beslissing om gratie te verlenen aan een Spaanse pedofiel in. Dat meldt het Marokkaanse koninklijk paleis. De voorbije dagen waren er hevige protesten in Marokko wegens de vrijlating van de Spaanse man.

Eerder had Mohammed VI al aangegeven dat de vrijlating onderzocht moest worden en dat hij niet op de hoogte was van de misdaden van de Spanjaard. Hij had het over een “betreurenswaardige” beslissing.

Het was op verzoek van de Spaanse koning dat zijn Marokkaanse collega gratie verleende aan 48 gevangenen. Een van die 48 is een man die tot 30 jaar cel was veroordeeld wegens de aanranding van elf minderjarigen. Het nieuws over zijn vrijlating zette kwaad bloed bij de Marokkaanse bevolking, die op straat kwam. Bij de protesten vielen tientallen gewonden.

Verschillende media zeggen nu dat de Spaanse man al vrijgelaten is en het Noord-Afrikaanse land heeft verlaten. Het Marokkaanse ministerie van Justitie wil samen met Madrid onderzoeken "welk gevolg kan gegeven worden aan het intrekken van de gratie".