Baas Twitter biedt excuses aan dames

De baas van Twitter in Groot-Brittannië, Tony Wang, heeft zaterdag zijn excuses aangeboden aan alle vrouwen die via de sociale netwerksite werden beledigd of bedreigd. De verontschuldigingen komen er na verschillende klachten van bekende Britse vrouwen. De politie heeft in de zaak nu meerdere mensen opgepakt.

Onder meer Labour-parlementslid Stella Creasy en feministe Criado-Perez waren het slachtoffer van beledigende tweets. Dat gebeurde nadat de feministe had gepleit om eindelijk eens een vrouw op de Britse bankbiljetten af te beelden. Criado-Perez kreeg daarop tweets waarin gedreigd werd met aanranding. Scotland Yard onderzoekt klachten van acht mensen, onder meer voor doodsbedreigingen. De politie heeft al verschillende mensen opgepakt.

Wang bood zijn excuses aan via zijn persoonlijke Twitter-account. “De bedreigingen waarvan ze slachtoffer werden, zijn gewoon onaanvaardbaar, niet in de reële wereld en ook niet op Twitter."”De topman belooft dat hij meer zal doen om dit soort praktijken te voorkomen.