Levenslang voor ontvoerder Ohio

Ariel Castro, de man die drie meisjes ontvoerde en tien jaar lang vasthield is veroordeeld tot een levenslange celstraf plus duizend jaar. Hij zal nooit meer vrij komen.
Castro pleitte schuldig over de hele lijn, om de doodstraf te kunnen ontlopen.
De 53-jarige voormalige buschauffeur ontvoerde drie meisjes tussen 2002 en 2004: Michelle Knight, Gina Dejesus en Amanda Berry. Zij konden op 6 mei van dit jaar ontsnappen toen ze erin slaagden een deel van de deur in te beuken en de buren om hulp te roepen.
Michelle Knight, het meisje dat als eerste ontvoerd werd door Castro, zat vandaag in de rechtbank. “Ik zat elf jaar in de hel. Maar nu begint de hel voor jou”, zei ze tegen haar ontvoerder.
Een FBI-agent beschreef in de rechtszaal hoe Castro zijn huis had ingericht als gevangenis. Hij had een eigen alarmsysteem geïnstalleerd, bijvoorbeeld.
Wanneer Castro aan het woord was, verontschuldigde hij zich. Hij zei dat hij verslaafd was aan pornografie, maar hij was zeker dat de meeste betrekkingen die hij met de jonge vrouwen had, met wederzijdse instemming waren. “Ik wil dat jullie zien dat ik geen monster ben”, zei hij, “ik ben geen monster, ik ben ziek”.