38 doden bij busongeval in Italië

Bij een zwaar verkeersongeval met een bus in het zuiden van Italië zijn minstens 38 mensen om het leven gekomen. Elf reizigers zijn nog kritiek.

Volgens de eerste berichten zaten er veel kinderen op de bus. Het ongeval gebeurde op autosnelweg 16, ten westen van Napels, tussen Monteforte Irpino en Baiano. De bus zou aan hoge snelheid in de staart van een file zijn gereden, waarbij hij meerdere wagens ramde. Daarna stortte het voertuig dertig meter diep van een viaduct. Het Italiaanse persagentschap Ansa spreekt over remproblemen. Het Italiaanse gerecht start nu een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Officieel gaat het om een onderzoek naar onopzettelijke doodslag. Niet enkel de rol van de chauffeur zal bekekeken worden, ook de staat van de bus en de kwaliteit van de vangrail wordt onderzocht.

De boorddocumenten van de bus zijn al in beslag genomen en er volgt ook een autopsie op het lichaam van de buschauffeur. Daaruit moet blijken of de man drugs of alcohol ingenomen had. Vanuit België is er een steunbetuiging gekomen van prremier Elio Di Rupo, die Italiaanse roots heeft. Hij liet via Twitter weten dat hij meeleeft met de familie.