Ariel Castro krijgt levenslang

Ariel Castro, de man die jarenlang drie vrouwen gevangen hield in zijn huis, zal waarschijnlijk een levenslange celstraf krijgen. Hij pleit schuldig en heeft een minnelijke schikking met de slachtoffers getroffen, om de doodstraf te vermijden.
Als de rechter de minnelijke schikking goedkeurt, zal Castro voor altijd achter de tralies verdwijnen. Bovenop het verdict levenslang krijgt hij ook nog een symbolische duizend jaar celstraf.
Castro was opvallend spraakzaam in de rechtszaal. Hij zei de rechter dat hij begrijpt wat de schikking inhoudt. “I knew I was going to get pretty much the book thrown at me”, ik wist dat ze me van zoveel mogelijk zouden beschuldigen.” Als hij geen schikking had getroffen, wachtte Castro een rechtszaak met 977 beschuldigingen, en mogelijk de doodstraf.
De 53-jarige voormalige buschauffeur wordt beschuldigd van de ontvoering van drie vrouwen: Amanda Berry, Gina DeJesus en Michelle Knight. Alle drie werden ze ontvoerd tussen 2002 en 2004, toen ze respectievelijk 14, 16 en 20 jaar oud waren.
Castro sloeg en verkrachtte de vrouwen jarenlang. Ze werden vastgebonden in de kelder, in de slaapkamer of in zijn auto. Hij probeerde één van de hen te wurgen met een stofzuigersnoer toen ze probeerde te ontsnappen. Toen één van de vrouwen zwanger was werd ze door hem geslagen en uitgehongerd tot ze een miskraam kreeg.
Berry, DeJesus en Knight konden op 6 mei van dit jaar ontsnappen toen ze de voordeur deels intrapten en de buren om hulp konden roepen. Ze waren niet aanwezig op de zitting, maar lieten via hun advocaten weten tevreden te zijn met deze regeling, vooral omdat ze nu niet moeten getuigen in een rechtszaal.