10 gewonden bij ongeval La Guardia

Op de luchthaven La Guardia in New York zijn tien mensen gewond geraakt tijdens de landing van hun vliegtuig. Het voorste landingsgestel van de Boeing 737-700 klapte bij de landing in, zo meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest. Het toestel dat opgestegen was in Nashville (Tennessee), had 150 mensen aan boord. Na het incident werd de luchthaven tijdelijk gesloten door de lokale luchtvaartautoriteiten.

"Tien personen zijn gewond geraakt. Vier van hen zijn ter plaatse verzorgd, zes anderen zijn naar het ziekenhuis overgebracht", aldus een woordvoerder van Southwest. Getuigen vertelden hoe het voorste landingsgestel het begaf en de Boeing met de neus op het tarmac belandde. Een deskundige van het Amerikaanse agentschap voor transportveiligheid NTSB (National Transportation Safety Board) ging ter plaatse om de schade op te meten.

La Guardia bedient vooral de binnenlandse vluchten van en naar New York. Ze is een van de drie grote luchthavens van de miljoenenstad, naast JFK en Newark.