Britse royal baby: Het is een … prinsje

De Britse prinses Catherine is bevallen van een zoon. Het kind kwam vannamiddag rond 16u24 (Britse tijd) ter wereld in het Londense St. Mary’s ziekenhuis. De jongen is de derde in lijn voor de Britse troon, na zijn grootvader prins Charles en zijn papa William.

De naam van het eerste kind van William en Kate is nog niet bekendgemaakt. Bij de geboorte van William werd zijn naam ook pas na een week meegedeeld. Journalisten stonden al dagenlang voor het ziekenhuis te wachten op hét moment. Ook gewone Britten waren al voor de bevalling gek op de baby: de winkels lagen vol spullen die te maken hadden met de royal baby en heel wat Britten waagden ook een gokje op bijvoorbeeld het geslacht en de naam van de baby. Verwacht wordt dat het koppel voor de opvoeding met een aantal tradities aan het Britse hof zal breken: ze willen immers moderne ouders zijn.

Met een van de tradities braken ze alvast tijdens de bevalling: zoals eerder aangekondigd was de minister van Binnenlandse Zaken voor het eerst sinds eeuwen niet aanwezig bij de geboorte van een troonopvolger.