Slachtoffer crash VS doodgereden

Een van de drie dodelijke slachtoffers bij de vliegtuigcrash op de internationale luchthaven van San Francisco op 6 juli, had de crash zelf overleefd, maar werd onmiddellijk daarna door een brandweerwagen doodgereden. Dat zei wetsdokter Robert Foucrault aan de krant Los Angeles Times. De politie van San Francisco had vorige week al gezegd dat het slachtoffer mogelijk overreden was.

"Meerdere verwondingen van de zestien jaar oude Chinese wijzen erop dat een voertuig haar overreden heeft", aldus Foucrault. "Toen ze die verwondingen opliep, was ze nog in leven." Het lichaam van de passagier was na de mislukte landing teruggevonden nabij het wrak van het vliegtuig. Volgens het onderzoek van de politie van San Francisco lag het meisje onder een dikke laag schuim die de brandweer had verspreid om het vuur na de crash te doven, toen ze door de brandweerwagen werd overreden. Ze is aan die verwondingen overleden, aldus de wetsdokter.

Vorige week zei het hoofd van de plaatselijke brandweer nog dat de spuitgasten onmiddellijk de bevoegde instanties hadden ingelicht toen bleek dat het meisje mogelijk was aangereden door het voertuig. Ze zei ook dat de bestuurders van alle vijf brandweerwagens die op de plaats van de crash waren, negatief hadden getest op drugs en alcohol.

Het vliegtuig, met 305 mensen aan boord, kwam twee weken geleden te laag en te traag aanvliegen voor de landing op de internationale luchthaven. De crash kostte het leven aan drie mensen. Er vielen meer dan 180 gewonden.