Opnieuw problemen met Boeing 787

Een vlucht van Japan Airlines die op weg was naar Tokio, is teruggekeerd naar Boston, nadat het toestel aangaf dat er een probleem was met de benzinepomp. Dit is het recentste incident met de Boeing 787, de ‘Dreamliner’.
Het toestel was rond 13u lokale tijd vanuit Boston vertrokken, maar moest rond 18u30 rechtsomkeer maken nadat de instrumenten een probleem met de benzinepomp signaleerden. De piloot zette de noodprocedure niet in, maar keerde terug en zette het toestel zonder problemen weer aan de grond.
De Dreamliner, het paradepaardje van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, heeft van in het begin met technische problemen te kampen gehad. In januari vloog de lithiumbatterij van één van de toestellen in brand. De dag erna verloor een ander toestel liters brandstof na een probleem met de afsluitklep van de brandstoftank. De toestellen moesten toen drie maanden aan de grond blijven.
Vorige week brak er brand uit in een lege Dreamliner van Ethiopian Airlines, op de Londense luchthaven Heathrow. Maar Boeing blijft erbij dat de toestellen veilig zijn.