Al ruim 700 hittedoden in UK

In Groot-Brittannië zouden tussen 6 en 14 juli al zeker 760 mensen overleden zijn door de aanhoudende hitte. Dat heeft een wetenschapper van de London School of Hygiene and Tropical Medicine berekend. “Data hebben een zeker risico op een groeiend aantal doden aangetoond als het kwik boven de 26 graden stijgt", zei Ben Armstong, een professor in epidemiologische statistieken, nadat hij onderzoek had uitgevoerd voor de krant The Times.

De Britse weerdiensten hebben vandaag ook een waarschuwing gegeven wegens een verwachte hittegolf in grote delen van het land, omdat ook voor volgende week hoge temperaturen worden voorspeld. Het is voor het eerst sinds 2006 dat Britse meteorologen voor zes opeenvolgende dagen temperaturen van boven de 30 graden voorspellen.

In de county van Surrey, buiten Londen, werd een temperatuur van 32,2 graden gemeten. In het zuiden van Engeland en de Midlands moeten ouderen, jonge kinderen en chronische patiënten extra opletten.

De autoriteiten waarschuwen ook de mensen die afkoeling zoeken in meren en rivieren, nadat dinsdag al vier baders waren verdronken bij verschillende ongevallen. Ook twee rekruten stierven afgelopen weekend tijdens een militaire oefening in Wales toen het 29 graden was. Hun precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk.