80 gewond bij rellen in thuisstad Morsi

Dit zijn beelden uit de Egyptische stad Zagazig, de thuisbasis van de afgezette president Morsi, waar het donderdagavond tot rellen gekomen is tussen betogers en politie.
Het begon als een vreedzame betoging van duizenden aanhangers van de Moslimbroederschap in de thuisstad van Morsi. Maar naar verluidt werden de demonstranten aangevallen door onbekenden, die met stenen en glas gooiden vanop daken en hen bedreigden met messen. De politie kwam tussenbeide en dreef de vechters uit elkaar met traangas. Zeker tachtig mensen raakten uiteindelijk gewond. Elf mensen werden opgepakt.
Aanhangers van de Moslimbroederschap zeggen dat ze zullen doorgaan met protesteren tot Morsi terugkeert als president. Volgens het leger worden er geen maatregelen genomen tegen politieke groeperingen. Er mag ook geprotesteerd worden, zolang dat geen bedreiging vormt voor de nationale veiligheid.
Sinds de afzetting van president Morsi zijn al zestien mensen omgekomen bij rellen tussen voor- en tegenstanders van het regime. Honderden mensen raakten al gewond.