Reporter ontmaskert Europarlementariërs

Op het internet is een reportage opgedoken waarin een reporter van de Nederlandse website GeenStijl.nl het aan de stok krijgt met twee Europarlementsleden.

EU-reporter Tom Staal confronteert de parlementsleden in het filmpje met het feit dat ze 's avonds inchecken in het Europees parlement en nadien meteen weer verdwijnen. Zo strijken ze een onkostenvergoeding van 300 euro op.

De betrokken parlementsleden, de Tsjech Miloslav Ransdorp en de Italiaan Raffaele Baldassarre, reageren nogal geïrriteerd op de vragen van Staal. De Tsjech woont op zowat honderd meter van het Europees parlement in Brussel, maar de reporter betrapt hem wanneer snel even komt intekenen. Wanneer Staal hem vraagt wat hij precies komt doen, zegt hij dat hij "komt werken". Even later krijgt de reporter zelfs een klap.

Ook Raffaele Baldassare wordt door Tom Staal aan een kruisverhoor onderworpen. "U komt hier even 300 euro onkostenvergoeding incasseren, maar eigenlijk heeft u geen onkosten", zegt de reporter. "Ik begrijp u niet", klinkt het bij Baldassare. Wanneer Tom Staal mee met hem de lift instapt, komt het zelfs tot duwen en trekken met het parlementslid.