Belg (78) vermoord in Pattaya

Een ruzie tussen een 78-jarige Belg en zijn 37-jarige vriendin in de Thaise badplaats Pattaya is vrijdagavond fataal afgelopen. De vrouw greep tijdens de woordenwisseling een mes en stak de zeventiger meermaals in de borst. De man overleed ter plaatse. Dat melden Thaise media.

Buren hoorden de Belg vrijdag rond 21 uur schreeuwen in zijn appartement en verwittigden de veiligheidsdiensten. Ze hielden de vrouw ook vast tot de politie arriveerde.

Volgens de kranten bevestigde de vrouw snel dat zij haar minnaar had aangevallen. Dat zou gebeurd zijn tijdens een ruzie, waarbij de man haar ervan had beschuldigd dat ze hem met een andere man bedroog. De woordenwisseling escaleerde, de vrouw pakte een mes en stak de man terwijl hij op de rand van het bed zat.

De twee hadden volgens een vrouw al vier maanden een knipperlichtrelatie. De Belg zou nog getrouwd geweest zijn. De politie pakte de vrouw op. Ze is voor de feiten in verdenking gesteld. De politie pakte uit het appartement een bebloed mes mee als bewijsstuk.