Alweer massaal protest in Brazilië

In de Braziliaanse stad Sao Paolo zijn ook dinsdagavond opnieuw tienduizenden mensen op straat gekomen om te protesteren. Al dagen wordt er in steden in het hele land gedemonstreerd voor betere voorzieningen en tegen onder meer slecht onderwijs, hoge belastingen, corruptie, dure sportevenementen en armoede. Volgens de politie kwamen dinsdagavond (plaatselijke tijd) ongeveer 50.000 mensen in Sao Paolo, waar de betogingen vorige week begonnen, op straat.

De manifestaties verliepen aanvankelijk vreedzaam, maar dreigden te escaleren toen betogers het stadhuis bereikten. Een groep actievoerders confronteerde de politie en probeerde het gebouw te bestormen. Ze werden tegengehouden door de andere betogers, die een menselijk keten vormden om de groep te stoppen.

De manifestanten protesteren onder meer tegen het voetbal. Momenteel vindt in Brazilië de Confederations Cup plaats en volgend jaar is Brazilië het gastland voor het WK Voetbal. De betogers vinden dat er te veel geld gaat naar de organisatie van die voetbalevenementen.