Sergio Herman stopt met Oud Sluis

Sergio Herman zal eind dit jaar de deuren sluiten van zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Dat maakte hij zelf bekend op zijn website.

Herman wil stoppen op een hoogtepunt. “Met het sluiten van Oud Sluis komt een zeer intense periode van mijn leven ten einde. Ik heb 25 jaar lang alles gegeven om Oud Sluis naar de internationale top te brengen. Dat is gelukt: alles wat ik ooit met Oud Sluis heb willen bereiken, heb ik bereikt. Daarom is het tijd om dit hoofdstuk af te sluiten.”

Hij benadrukt wel dat hij niet zal stoppen met koken. Hij wil zich nu vooral richten op zijn twee andere restaurants: Pure C in Cadzand-Bad en het nog niet geopende La Chapelle in Antwerpen. Hij gaat ook meer tijd steken in Minestrone, de culinaire uitgeverij waar hij mede-eigenaar van is.

Restaurant Oud Sluis is al jaren in het bezit van de familie Herman. Onder leiding van Ronnie Herman, de vader van Sergio, groeide het uit tot een van de beste mosselrestaurants van de Benelux. Toen hij het restaurant overnam, gooide Herman het roer volledig om en ging voor de topgastronomie. Met succes, want sinds 2006 heeft Oud Sluis drie Michelinsterren. Het staat ook al acht jaar in de top 50 van de beste restaurants ter wereld. In Gault Millau krijgt Oud Sluis 20 op 20.