'Aanslag' tegen prins Harry verijdeld

De politie in Londen heeft een Brit opgepakt die naar eigen zeggen een aanslag beraamde tegen prins Harry. De man stapte zelf naar de politie met de boodschap dat hij Harry wou doden.

De man, Ashraf Islam, is een tot de islam bekeerde Brit van 30. Hij gaf zich aan op 23 mei, de dag na de beruchte moord op militair Lee Rigby in Woolwich. Het nieuws van de ‘verijdelde aanslag’ raakte niet eerder bekend.

Politieonderzoek van de laptop van de man bracht aan het licht dat hij op het internet opzoekingen had gedaan over kidnappings, wapengebruik en bestelwagens. Hij zou ook websites bezocht hebben die verband houden met terrorisme. Tijdens een eerste zitting voor een rechtbank werd de man officieel in verdenking gesteld.

Na de aanslag in Woolwich en het opduiken van Ashraf Islam is de beveiliging van prins Harry opgevoerd. "Hij is om veel redenen een doelwit en de agenten die instaan voor zijn beveiliging weten dat ze extreem waakzaam moeten zijn", wordt een ‘goedgeplaatste koninklijke bron’ geciteerd in The Daily Mirror.