3 Italianen hebben coronavirus

In Italië zijn nu al drie gevallen bekend van mensen die het coronavirus hebben. Dat is een virus verwant met het SARS-virus, dat in 2003 vanuit Hongkong verspreid werd. Toen stierven wereldwijd 800 mensen.

De eerste zieke was een 45-jarige man die onlangs uit Jordanië was teruggekeerd. De nieuwe besmettingen zijn vastgesteld bij een meisje van 2, een familielid van de eerste zieke, en een collega. Volgens de Italiaanse minister van Gezondheid “lijkt het virus op dit moment niet ernstig, maar zijn deze twee gevallen onder medisch toezicht geplaatst omdat ze nauw contact hebben gehad met de 45-jarige man.”

Het eerste geval werd vrijdag al aangekondigd door de minister. Die patiënt is opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts, hoesten en ademhalingsproblemen, geïsoleerd. Zijn toestand is "goed".

Volgens een balans die de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag bekendmaakte, zijn de landen in het Midden-Oosten het zwaarst getroffen. In Saoedi-Arabië zijn 25 van de 30 doden gevallen. Onder meer in Qatar, Jordanië, Tunesië, maar ook in Duitsland en Groot-Brittannië zijn nog gevallen geregistreerd. In Frankrijk is op 28 mei een patiënt overleden.