Pistorius: bloederige foto's crime scene

Voor het eerst zijn er foto’s opgedoken van de plaats waar de Oscar Pistorius zijn vriendin Reeva Steenkamp heeft doodgeschoten. De foto’s zijn verspreid door de Britse zender Sky News. Wie de foto’s heeft gelekt is niet duidelijk. De foto’s zijn genomen in de badkamer van de woning van het koppel. Er is enorm veel bloed op te zien en ook kogelinslagen.

Oscar Pistorius heeft altijd gezegd dat hij dacht dat er een inbreker in zijn huis was. Hij zou wakker geworden zijn van gestommel, waarop hij met een geweer en zonder zijn protheses ging kijken. Hij verklaarde dat hij vier keer schoot naar de deur van de badkamer. Pas achteraf zou hij beseft hebben dat hij niet een inbreker ,maar zijn vriendin had neergeschoten. De foto’s zijn belangrijk bewijsmateriaal voor de speurders, die onderzoeken uit welke hoek Pistorius heeft geschoten, of hij zijn protheses aan had en of zijn versie van de feiten dus klopt.

Pistorius wordt verdacht van de moord op Reeva Steenkamp. Hij werd bekend als de ‘Bladerunner’, omwille van zijn loopcarrière met prothesen. Hij was afgelopen zomer de allereerste Paralympische atleet die deelnam aan de Olympische spelen.