Bebloede man wil gefilmd worden

De Londense wijk Woolwich is gisteren opgeschrikt door de brutale moord op een Britse soldaat. De man liep over straat wanneer hij werd aangereden door een blauwe auto, die daarna tegen een lantaarnpaal knalde. Er sprongen twee mannen uit de auto, die hem aanvielen met vlees- en hakmessen. Ze schreeuwden ondertussen ‘God is groot’ in het Arabisch.

Verschillende voorbijgangers waren getuige van de moord. Eén van de mannen die de aanval uitvoerden liep naar een getuige en wilde dat die bleef filmen terwijl hij vertelde wat hij deed. De getuige, een man die op weg was naar een sollicitatiegesprek, filmde de vreemde excuses – terwijl de dader met de messen in zijn bebloede handen stond te zwaaien. Een andere getuige vertelt dat de twee daders na de moord rondliepen met de wapens, en dat ze vreemde dingen zeiden tegen de voorbijgangers.

De twee daders zijn gewond geraakt tijdens hun arrestatie, en liggen in het ziekenhuis. Er is nog niets bekend over hun identiteit, maar volgens persagentschap Reuters zouden de mannen een link hebben met Nigeria.