Politie Utrecht: 2 lichamen gevonden

De politie van Utrecht heeft twee lichamen gevonden in het water in Cothen, in de buurt van Wijk bij Duurstede. Of het om de twee vermiste jongetjes gaat, is nog niet duidelijk.

Cothen ligt aan de Rijn, ongeveer 4 kilometer onder Doorn, de plek waar de vader van de vermiste broertjes zichzelf van het leven beroofde. Het Utrechtse plaatsje ligt net iets onder de driehoek Doorn-Maarsbergen-Rhenen die sinds woensdagmiddag opnieuw door gespecialiseerde marinezoekers werd afgezocht. Uit dat gebied komt het merendeel van de duizenden tips die de politie tot zondag in deze zaak heeft binnengekregen.

Bij de vindplaats bij de Rijn is de politie bezig om een gebied af te zetten. Er is een enorme toeloop van belangstellenden.  De twee zondag gevonden lichamen lagen in een duiker van een sloot op de hoek van de Hoekseijk en de Kanaaldijk-noord in Cothen, meldde een woordvoerder van de politie. Een duiker is een afwateringsbuis onder het wegdek door. De stoffelijke overschotten zouden zijn gevonden door een toevallige passant.

Dit is de exacte locatie waar de lichamen gevonden werden:

Grotere kaart weergeven