Twitter: “president Obama gewond”

De Twitter-account van het Amerikaanse persbureau Associated Press is gehackt. Op de account verscheen gisteravond een bericht waarin stond dat de Amerikaanse president Barack Obama gewond was geraakt bij twee explosies in het Witte Huis.

"De officiële @AP account is gehackt! Geen explosies in het Witte Huis, Barack Obama niet gewond", twitterde AP Entertainment meteen daarna. De Twitter-account werd een paar minuten na het valse bericht over Obama uit de lucht gehaald. Ook het Witte Huis zelf liet snel weten dat alles goed ging met de president.

Een schimmige hackersgroepering die zich het ‘Syrische Elektronische Leger’ noemt, heeft de verantwoordelijkheid intussen opgeëist. Eén van de militanten postte een filmpje op het internet waarin hij zei dat de actie gericht was tegen de manier waarop het Westen verslag uitbrengt over de oorlog in Syrië.

Het valse bericht zorgde voor verwarring op de Amerikaanse beurs en duwde de Dow Jones Industrial index korte tijd in het verlies. Binnen enkele minuten was er een duidelijke daling met 130 punten, maar snel klommen de koersen om weer hun initieel niveau te bereiken.