Boston: verdachte riskeert doodstraf

Djochar Tsarnaev, de verdachte van de bomaanslagen in Boston, is officieel in beschuldiging gesteld voor het gebruik van een massavernietigingswapen. Hij riskeert de doodstraf. De aanklacht werd voorgelezen op zijn ziekenhuisbed en is gelekt op het internet.

Bij zijn arrestatie had Tsarnaev zich in de keel geschoten. Hij kan daardoor niet goed meer spreken, waardoor zijn eerste verhoor gisteren niet makkelijk verliep. Slechts één keer zei hij iets. “Neen”, op de vraag of hij een advocaat kon betalen. De andere vragen beantwoordde hij door te knikken.

Volgens CNN heeft Tsarnaev ook verklaard dat zijn doodgeschoten broer Tamerlan het brein achter de aanslagen was. Hij wilde zo een aanval op de islam verhinderen. De twee zouden niet zijn beïnvloed door een terroristische organisatie.

De aanklacht tegen Tsarnaev werd voorgelezen aan zijn ziekenhuisbed. Hij wordt beschuldigd voor het gebruik van een massavernietigingswapen en riskeert daarvoor de doodstraf. Bij de twee explosies op de marathon van Boston kwamen drie mensen om. Er vielen ook meer dan 200 gewonden.