Joe Berti: Amerikaan met meeste geluk

Joe Berti moet de man met het meeste geluk zijn in de Verenigde Staten. Als bij wonder ontsnapte hij aan de ontploffingen tijdens de marathon in Boston vorige week. Een paar dagen later, terug thuis Texas, zag en voelde hij de explosie in de mestfabriek. Hij hield er geen schrammetje aan over.

De bommen in Boston ontploften luttele seconden nadat Berti over de eindstreep liep, nadat hij de marathon had uitgelopen. “De eerste ontploffing was bijzonder luid en er was veel rook. Ik dacht meteen aan een bom, door de omvang en de plaats van de ontploffing. Meteen daarna ontplofte de tweede bom.” Zijn vrouw Amy en hun vrienden stonden maar een paar meter van de ontploffingen maar kwamen er ook heelhuids vanaf. Rondom hen raakten tientallen mensen gewond of zwaargewond.

Daags nadien keerde Berti terug naar huis, in Texas. Nadat hij van een vergadering kwam, passeerde hij een mestfabriek in West. Die stond in brand. Toen hij met zijn auto aan de kant ging staan, was hij opnieuw getuige van een gigantische explosie. Het puin vloog zelfs tot op zijn auto. “Ik voel me gezegend”, zei Berti achteraf bij de Amerikaanse nieuwszender ABC. Goed beseffend dat hij en zijn vrouw enorm veel geluk hebben gehad in de paar dagen tijd.

Bekijk de video van de Amerikaanse nieuwszender ABC