“Gearresteerde verdachte is dood”

De verdachte van de aanslagen in Boston die vrijdagmorgen werd opgepakt, is overleden in het ziekenhuis. Dat zeggen verschillende Amerikaanse media en wordt bevestigd door de politie van Boston.

De man werd gearresteerd na een schietpartij op de campus van de universiteit Massachusetts Institute of Technology, zo'n 3 kilometer van het centrum van Boston. Daar werd vrijdagochtend een agent doodgeschoten. Aanvankelijk was het niet duidelijk of dat incident iets met de bomaanslagen te maken had, maar naarmate er meer informatie werd vrijgegeven, leek het om dezelfde daders te gaan.

Na het schietincident op de universiteitscampus sloegen de daders op de vlucht. Tijdens de achtervolging raakte een van de daders zwaargewond, wat hij uiteindelijk niet overleefde. De politie houdt op dit moment nog een klopjacht op de tweede verdachte.

Er wordt gezocht in het nabijgelegen Watertown, waar de tweede verdachte zich zou verschansen. De politie heeft de inwoners van het stadje opgeroepen om de deur niet te openen als er iemand aanbelt. 

Gisteravond had de FBI foto's en videobeelden vrijgegeven van twee verdachten. De twee waren gezien aan de aankomstmeet van de marathon, ze hadden allebei een rugzak bij. De verdacht waar nu nog naar gezocht wordt, draagt op de beelden een witte pet.

Bij de aanslagen kwamen drie mensen om het leven, meer dan 170 anderen raakten gewond.