4 doden na schietpartij in school Californië

Bij een schietpartij in de buurt van een basisschool in de Amerikaanse staat Californië zijn vier mensen, onder wie de dader, gedood. Dat zeggen de autoriteiten, schrijft de Los Angeles Times.

De schietpartij vond plaats in Rancho Tehama, in het noorden van de Amerikaanse staat. De autoriteiten zeggen dat het er momenteel zeer "chaotisch" aan toe gaat in het plaatsje Rancho Tehema omdat de dader op meerdere plaatsen zou hebben toegeslagen. Momenteel worden er volgens de Los Angeles Times onderzoeken uitgevoerd op vijf plekken in de buurt van een basisschool. 

Leerlingen in ziekenhuis
Getuigen hoorden meerdere schoten, sommigen spreken van honderd. 1 van de slachtoffers is de schutter zelf. Of er ook kinderen bij de dodelijke slachtoffers zijn is niet duidelijk. Er zijn wel leerlingen naar het ziekenhuis gebracht.

De overkoepelende scholengroep van de school waar de schutter in de buurt actief was, laat in een mededeling weten dat er "een actieve schutter was aan de Rancho Tehema Basisschool deze ochtend". "Er zijn gewonden bevestigd. We werken samen met de ordediensten maar beschikken nog niet over specifieke details op dit moment", staat te lezen op de website van de Corning Union Elementary School District.