Sprake van Belgische slachtoffers

Bij het ongeval met een heteluchtballon in het Egyptische Luxor zouden twee Belgen omgekomen zijn. Dat heeft de gouverneur van Luxor gemeld aan een lokaal tv-station. Buitenlandse Zaken kan nog niet bevestigen. Er waren twintig buitenlandse toeristen aan boord.

Volgens getuigen vatte de ballon vuur en stortte naar beneden. Er zijn negentien doden gevallen. Het zou gaan om negen mensen uit Hong Kong, vier Japanners, twee Britten, twee Fransen en een Egyptenaar. 

De Belgische touroperators Thomas Cook Belgium en  Jetair hebben geen tickets verkocht voor de fatale ballonvlucht. Wat volgens de reisoperatoren wel mogelijk is, is dat de toeristen op eigen houtje een kaartje hebben gekocht.

Luxor is een toeristische stad langs de Nijl, in het zuiden van Egypte. De stad staat bekend voor zijn ruïnes uit de tijd van de farao's. Op de video zie je een ballonvlucht boven Luxor. Dit zijn geen beelden van de vlucht van vandaag.

Buitenlandse Zaken zoekt meer informatie op over de identiteit van de slachtoffers. Er wordt ook een callcenter geopend op het nummer 02/501 40 00.