Op drift geslagen cruiseschip aan wal

Het cruiseschip Triumph van Carnival dat sinds zondag ronddobberde voor de kust van Mexico is aangemeerd in de haven van Mobile, in de Amerikaanse staat Alabama.


Het schip had geen aandrijvingskracht meer na een brand in de machinekamer, waardoor de 4.227 passagiers zich enkele dagen met een beperkte voedselvoorraad en geen sanitaire voorzieningen moesten zien te redden. Volgens enkele passagiers was het een nachtmerrie: doordat de toiletten en de airconditioning het lieten afweten, hing er doorheen het hele schip een ondraaglijke geur en was het overal onaangenaam warm.


De Carnival Triumph vertrok een week geleden vanuit Texas en moest daar normaal gezien maandag opnieuw aankomen. Doordat het slepen van het gigantische schip een hele tijd duurde, kon het vandaag pas aanmeren. Niemand raakte gewond maar dit incident is alweer een blaam op de reputatie van Carnival. Dat bedrijf kwam vorig jaar nog in opspraak nadat zijn cruiseschip ‘Costa Concordia’ voor het Italiaanse eiland Giglio zonk. Bij die ramp kwamen 32 mensen om het leven.