Warren Buffet koopt Heinz

Heinz, het bekende ketchupmerk wordt overgenomen door Berkshire Hathaway, het bedrijf van multimiljardair Warren Buffet en 3G Capital. Berkshire Hathaway betaalt zo’n 28 miljard dollar voor de sausfabrikant. Het bod is al goedgekeurd door de raad van bestuur van Heinz, maar moet wel nog de goedkeuring krijgen van de aandeelhouders.

In het overnamebedrag van 28 miljard dollar zit 5 miljard dollar aan schulden van Heinz. De overnemers bieden 72,5 dollar per aandeel, of 20 procent meer dan de slotkoers van woensdag. Volgens Buffet, voorzitter van de holding Berkshire Hathaway, heeft Heinz nog een "sterk en duurzaam groeipotentieel, gebaseerd op hoge kwaliteitsstandaarden, aanhoudende innovatie, uitstekend management en goed smakende producten".

Als de deal door de aandeelhouders van Heinz en de bevoegde autoriteiten wordt goedgekeurd, kan de overname volgens Heinz worden afgerond in het derde kwartaal van dit jaar. Het hoofdkwartier van de grootste ketchupproducent ter wereld zal in Pittsburgh, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, blijven.
Heinz telt ruim 32.000 medewerkers in circa 200 landen. In het vorige boekjaar realiseerde de voedingsproducent een omzet van 11,6 miljard dollar en een nettowinst van 1,09 miljard dollar.