Belgische regeringsleiders brengen hulde aan Beatrix

Premier Di Rupo brengt in een bericht op Twitter "Hulde aan Koningin Beatrix". Hij feliciteert ook Prins Willem-Alexander met zijn nakende troonsbestijging.
In een officiële regeringsmededeling brengt de premier hulde aan Beatrix: "De Nederlandse Koningin heeft haar land steeds met waardigheid, intelligentie en veel empathie vertegenwoordigd en heeft zo een bijzondere plaats veroverd in het hart van miljoenen Nederlanders".
Di Rupo feliciteert namens de regering ook Prins Willem-Alexander met zijn nakende troonsbestijging, "en wenst hem en zijn echtgenote Prinses Maxima alle succes toe bij de belangrijke opdracht die hen wacht".Ook de Vlaamse minister president Kris Peeters brengt hulde aan de Nederlandse koningin. "Beatrix was een echte klasse-koningin", klinkt het, "die bij de Vlaamse regering respect en bewondering geniet". Namens de Vlaamse regering dankt hij haar voor "de immer warme verstandhouding tussen Vlaanderen en Nederland". Ook de Vlaamse regering wensen prins Willem-Alexander en prinses Maxima "alle succes bij het vervullen van deze belangrijke verantwoordelijkheid".