Drukste ochtendspits ooit in Nederland

Nederland beleefde vanochtend de drukste ochtendspits ooit. Rond 8.30 uur stond er meer dan 1.000 kilometer file als gevolg van de sneeuw, meldt de Nederlandse verkeersdienst ANWB. Het
oude record dateert van 8 februari 1999. Toen stond er 's ochtends 975 kilometer file.

Met name de metropoolregio Randstad is getroffen. Op de grote wegen is er door de hevige sneeuwval geen doorkomen aan. Honderden strooiwagens en sneeuwschuivers zijn druk bezig de wegen begaanbaar te maken. Desondanks adviseert de ANWB automobilisten om niet meer de weg op te gaan.

De politie van Den Haag spreekt van een verkeersinfarct in de stad. Als gevolg van de sneeuw en gladheid hebben zich tientallen aanrijdingen voorgedaan. Op een aantal lijnen rijden geen trams en anderen hebben vertraging.

Ook het treinverkeer heeft last van het winterse weer. Op de trajecten Den Haag-Gouda en Den Haag-Rotterdam werden dinsdagochtend treinen geschrapt door de sneeuwval. De storingen kwamen bovenop de reeds aangepaste dienstregeling van de NS.

Het vliegverkeer lijkt minder last te hebben van de sneeuw. Op Schiphol zijn wel enkele vluchten vertraagd en geannuleerd maar van chaos is geen sprake.