3 mensen vrij in zaak Kim Kardashian

In het onderzoek naar de daders van de overval op de Amerikaanse realityster Kim Kardashian in Parijs zijn drie verdachten vrijgelaten. Veertien mensen worden nog steeds vastgehouden. Dat werd vernomen uit gerechtelijke bron.

De drie personen die weer op vrije voeten zijn, zijn de chauffeur van een vervoersbedrijf voor bekende personen uit Parijs, een man en één van de drie vrouwen die maandag werden opgepakt. Zij worden van niets beschuldigd.

Bij de verdachten die nog altijd verhoord worden door de speurders, zouden er vijf rechtstreeks hebben deelgenomen aan de overval, onder wie twee mannen van 60 en 72 jaar, gekend voor groot banditisme.

9 miljoen euro
De Franse politie pakte maandag zeventien personen op in de regio rond Parijs en de regio Alpes-Maritime. Kardashian werd begin oktober vorig jaar overvallen in een Parijs luxehotel. De vermoedelijke daders maakten juwelen ter waarde van 9 miljoen euro buit. De juwelen zijn nog niet teruggevonden, maar het onderzoek leidde de speurders ook tot in Antwerpen, de internationale draaischijf in de diamanthandel.

Bij de overval werd de vrouw van rapper Kanye West vastgebonden en bedreigd. Het was volgens de Franse media de grootste juwelenroof bij een privépersoon in meer dan twintig jaar.

Bekijk ook: