23 leerlingen komen om in brand school

Bij een brand in een religieuze school in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, zijn zeker 25 mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media op basis van de hulpdiensten. De koranschool zou geen nooduitgang hebben gehad, zegt Abu Obaidat Mohamad Saithalimat, onderdirecteur van de brandweer- en reddingsdienst van Kuala Lumpur. 

De brandweer kreeg een oproep voor een brand omstreeks 5 uur (plaatselijke tijd). "Volgens de eerste informatie zijn 23 leerlingen en twee leerkrachten omgekomen in de brand", zegt een woordvoerder aan de Star. De brand brak uit op de derde verdieping, waar de slaapzalen zich bevinden.

Metalen raster
Alle lichamen werden in de loop van de ochtend gevonden op de tweede verdieping, in de buurt van de ramen. "Onfortuinlijk genoeg waren alle vensters voorzien van een metalen raster", zegt Abu Obaidat aan de New Straits Times.

Slechts één deur
Momenteel wordt onderzocht of de school wel de nodige vergunningen had. Het gebouw waarin de koranschool was gevestigd, had maar een deur. Volgens minister Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Manso wijzen de eerste vaststellingen erop dat de plannen van de school niet voldeden aan de veiligheidsvoorschriften. Nog volgens de website van de krant konden een tiental studenten worden gered samen met vier leerkrachten.

De brand brak uit in een tahfiz, een school waar leerlingen onderricht worden in de soennitische islam en de Koran bestuderen, in Kampung Datuk Keramat, een district in het noorden van de hoofdstedelijke regio.