Dossier President Trump

Trump: "Streep is overgewaardeerd"

Toekomstig Amerikaans president Donald Trump heeft gereageerd op de opvallende speech van actrice Meryl Streep tijden de uitreiking van de Golden Globes. “Het verrast met niet dat zij zulke uitspraken doet, ze is een ‘Hillary-lover’”, verklaarde Trump in een telefonisch interview met NBC. Op Twitter noemde hij haar een "overgewaardeerde actrice".

Tijdens haar speech op de Golden Globes haalde Streep uit naar Trump, zonder zijn naam expliciet te noemen. “Er was één optreden dit jaar dat me verbijsterd heeft”, stak Streep van wal. “Niet omdat het goed was, want er was helemaal niets goed aan. Het was het moment waarop de persoon die straks op de belangrijkste stoel van ons land zit, een journalist imiteerde met een beperking.”

Trump is naar eigen zeggen niet verbaasd dat hij onder vuur genomen wordt door “de liberale filmsterren”. “Ik heb nooit iemand uitgelachen”, zegt Trump. “Mensen blijven zeggen dat ik die vrouw wilde uitlachen met haar beperking, alsof Meryl Streep en die anderen mijn gedachten kunnen lezen. Vergeet niet dat Meryl Streep aanwezig was op de Democratische Conventie en heel veel van dit soort mensen steunt Clinton”, besluit Trump.

Ondanks zijn kritiek is Trump niet bang dat er tijdens zijn inauguratie weinig belangstelling zal zijn uit de mediawereld. “Wees gerust, we gaan misschien wel een recordopkomst hebben tijdens mijn eedaflegging. En er zullen genoeg filmsterren aanwezig zijn.” 

Overgewaardeerd
Ook op Twitter gooide Trump met modder naar Meryl Streep. "Zij is een van de meest overgewaardeerde actrices in Hollywood", klonk het.

Bekijk ook: